Møbeltilbehør

Der er 1 produkt.
Viser 1 - 1 af 1 vare

Her hos poseshoppen.dk finder du et stort udvalg af dutter til dine møbler,  uanset hvilket underlag du har i dit hjem. Vi har filtsko som skåner dit bare gulv og glidesko, som beskytter dine gulvtæpper. Vi har filsko med søm, filtsko med gevind til møbler med stålrør, og mange andre produkter som der kræves til dine møbler. Herunder finder du en masse vejledning om møbeltilbehør som du kan bruge i din søgen efter netop det helt rigtige produkt.

Massere af møbel tilbehør til skarpe priser 

Hos poseshoppen.dk sælger vi meget andet end støvsugerposer. Vores passion er, at levere produkter til dig, som du bliver glad for og som kan være med til at give dig et pænt hjem, der holder i mange år. 

her his os har vi blandt andet specialiseret os i filtpuder, filtsko, glidesøm, filtplader osv. Alle i mange forskellige typer, nuancer og varianter. Så vil du gerne beskytte dine gulve mod ridser, have møbler der er lette (og støjsvage) at flytte på, så læs med herunder, hvor vi tager dig med på en rundrejse omkring filtpude og glidesøm, så du er klædt på til at vælge de helt rigtige produkter til beskyttelse af netop dine møbler. 

Hvad er forskellen på Filtpude, Filtsko og Filtdupper 

Kært barn mange navne og dog, for selv om mange ved første øjekast, vil tror at en filtpude og filt dupper er det samme, er alle disse forskellige dupper lavet til forskellige formål. Alt efter hvilket type af møbel du mangler dupper til, er der en række forskellige ting, der gør sig gældende, for at vælge det helt rigtige materiale. For det første, skal du forholde dig til, om det er et kompakt eller hult bord- eller stoleben, dernæst benets materiale, størrelse mm. Dernæst er en af de vigtigste faktorer for at vælge rigtigt, at du forholder dig til, hvilket underlag dit møbel står på. For er det et gulvtæppe, vil de fleste vælge en dup med plastic frem for en filtpude, da ”tekstil mod tekstil” let kan komme til at give hinanden modstand og stolen dermed bliver tungere at flytte på, frem for hvis du havde valgt et glidesøm. 

Filtpude 

Ordet Filtpude er blevet mere og mere en massebetegnelse for beskyttelse af møbler og andre genstande, der har sin plads på, om ikke skrøbelige overflader, så på overflader man ønsker at skåne for mærker. Men i sandheden er en filtpude, som ordet også beskriver en ”Pude af filt”. En filtpude har til formål at beskytte gulve, borde og andre flader mod ridser og stød. En filtpude monteres let på et hvilken som helst møbel eller den genstand man ønsker. Alle vores Filtpuder er nemlig forsynet med en selvklæbende bagside, hvilket gør monteringen let og ubesværet. Her på siden finder du både Filtpuder i runde, Filtpude i firekantet og begge former for Filtpude fås ligeledes både lyse og mørke nuancer. En filtpude med søm, kaldes for glidesøm med filt, disse er særdeles velegnet til træmøbler og møbler i andre ”bløde” materialer, der gør der muligt at banke en filtpude med søm op i eks. stolebenet. En filtpude med søm er som de selvklæbende filtpuder lette at montere. Du kan med fordel anvende en blød hammer eller en såkaldt gummihammer til montering af filtpude med søm, da du dermed skåner filtpuden mest muligt. Anvender du en almindelig hammer til monteringen af din filtpude med søm, bør du være forsigtig, da den lettere end en gummihammer kommer til at beskadige filtpuden. 

Du kan finde vores filtpuder her på siden og lade dig inspirere. 

Filtsko og Dupsko 

Filtsko og Dupsko er lidt af det samme, de er begge beregnet til at sætte på bordben, stoleben, rør og andre lignende ting. De kræver dog at ”benet” er hult og dermed beregnet til at kunne sætte en Filtsko eller en dupsko op i. 

Filtsko til stålrør er også noget mange af os indimellem står og mangler. Et stålrør kan på ganske kort tid, ødelægge dit gulv, hvis du ikke sørger for at beskytte det. Både filtsko og dupsko kan begge være et godt valg til beskyttelse af gulvene. Inden du bestiller dine nye Filtsko eller Filtdupper, er det vigtigt at du måler diameteren af hullet hvori din filtsko eller filtdup skal sidde, for at sikre du får det helt rigtige hjem. Vores filtsko og dupsko leveres i mange forskellige størrelser, materialer og ikke mindst typer. Og vi har helt sikkert det du skal bruge, for at sikre dine gulve en lang levetid. 

Filtsko med ringstift er en filtsko, der er særlig velegnet til montering på stoleben, hvor der er behov for ekstra stærk fastgørelse og hvor der samtidig er øget risiko for at benet vi flække. Monteres med en hammer og gerne en gummihammer, samtidig med du er særlig opmærksom på at den er placeret i centrum af benet. 

Når du skal vælge den rette beskyttelse, kan du vælge mellem en lang række produkter, så som Filtsko til stole eller Filtsko til bordben eller filtsko til møbler mere generelt, men lad dig inspirere her på siden og kontakt os gerne, hvis du er i tvivl om hvilken Filtsko du skal vælge til netop dit møbel. Længere nede på siden, kan du læse mere om filtsko til 7`er stolen. 

Skulle du være alligevel være uheldig at få den forkerte størrelse hjem, er er der ingen skade sket ved det. For vi har 14 dages fuld retur ret og du kan dermed frit returnere dit køb til os. Du kan læse mere om vores returbetingelser her>>. 

Glidesøm 

Glidesøm er en ”dup” der som de øvrige, har til formål af beskytte gulve mod ridser og slitage, samtidig med de er støj reducerende. Et glidesøm anvendes oftest til træmøbler, hvor fladen på eksempelvis stolebenet er af en sådan udformning, at der er plads til at banke et Glidesøm op under benet. Et glidesøm fås med enten filt eller gummi. Oftest vælger man et Glidesøm med gummi til møbler der er placeret i et rum med gulvtæppe eller en stol der både anvendes på eks. en kombination af faste gulve med pyntetæpper. Hvorimod et glidesøm med filt oftest anvendes på trægulve. Har du klinkegulve, vil det være muligt både at vælge glidesøm med enten filt eller gummi, da begge er egnet til formålet. Et Glidesøm med filt, vil gøre møblerne lettere at flytte, samtidig med de er støjreducerende. Mens et Glidesøm vil have en længere holdbarhed end et glidesøm med filt. Valget af hvilken af de 2 typer filtsøm du vælger, bør afhænge af ovennævnte ønskede egenskaber. 

Filtplade 

En filtplade er velegnet til møbler, pyntegenstande og andet inventar der har sin plads på en skrøbelig overflade. Filtpladen kan klippes til, så den passer nøjagtigt til den genstand du ønsker at montere den på. Pladen er selvklæbende og kan derfor let monteres lige der hvor du ønsker. Du finder forskellige farver og størrelser af Filtplader her>>

Andre typer gulvbeskyttelse 

Enkelte møbler egner sig ikke til hverken Filtpude eller Glidesøm af forskellige årsager. Et flygel eller et klaver er møbler der både er tunge og ikke egnet til hverken den ene eller anden type af filt beskyttelse. Men her kan en underlagsskål være et rigtig godt alternativ. Underlagsskålen er velegnet til at placere 

under f. eks. hjul eller andre typer metalvarer. En underlagsskål er udarbejdet i et hårdt plastic materiale og kan let flyttes rundt. Vores underlagsskåle leveres i mange forskellige størrelser og du kan læse mere om dem her>>. 

Plastlinser 

En plastlin har et hav af anvendelsesmuligheder og er yderst fleksibelt. Nogle af de mest almindelige ting, er til beskyttelse af overflader mod stød og ridser. Plastlinser er udformet med en selvklæbende bagside, således de er lette at montere. En plastlinse kan ligeledes bruges som tilbehør på dine skabslåger, for herved at virke som anslagspude. På mange specielt ændre møbler, findes der ikke ”easy look” og i takt med vi bliver mere og mere vant til at alle skabslåger tager ”stødet” for os, så er det ekstra vigtigt at passe godt på skabslåger på møbler der ikke er forsynet med den slags. 

Hvordan bliver en filtpude til? 

Filt stammer fra uld som har gennemgået en mekanisk proces, for til sidst at ende ud som filtpude. En filtpude er lavet af kartet uld. Filt er dermed et tekstil, der er blevet til via en bearbejdning af uld. Processen foregår i dag 100% automatiseret, men filt har rødder langt tilbage i tiden og er igennem årene blevet brugt til en lang række forskellige ting, heriblandt huer, puder og net mm. Uld har fra naturens side en slags ”skæl” som åbner sig når det bliver vådt. Disse skæl har modhager, som man via mekanisk bearbejdning får til at binde sig sammen lidt efter lidt, hvilket så til sidst ender ud med, at ulden er blevet til et tæt stykke filt, som blandt andet anvendes til en filtpude. En filtpude er særdeles velegnet til beskyttelse, da den er yderst holdbar, samtidig med den ikke ridser og sidst men ikke mindst, fordi den er så fleksibel som den er. 

Beskyttelse til specialmøbler 

Rigtig mange mennesker har en del forskellige designermøbler og dem vil de aller gerne passe ekstra meget på.

Derfor finder ud herunder en vejledning til hvilket tilbehør du netop skal bruge til dine specialmøbler og designer stole.

Det kan være en jungle at finde frem til det helt rette tilbehør men med denne guide burde det være noget af det nemmeste for dig hvad enten du er nybegynder eller professionel.

Møbler med bøjleben 

Nogle møbler er født med bord- eller stoleben i vandrette stålrør, hvor hverken Filtpude eller glidesøm er egnet som beskyttelse. Denne type møbler bør i stedet beskyttes med såkaldte K-Clipsko, som er en trekvart cirkel i plastic, som både leveres med og uden filtpude. K-Clipsko leveres for det meste med en indvendig styretap, der er beregnet til at sætte op i et foruddefineret hul i stålrøret. Men skal du i stedet bruge en K-Clipsko uden styrepind og kun kan finde den rette med en ”styrepind”, kan den relativt let fjernes med en knibetang. K-Clipsko leveres desuden både med eller uden filtpude, samt i en lang række forskellige størrelser. Under det enkelte produkt finder du en målevejledning, som vil kunne hjælpe dig med at finde den helt rigtige K-Clipsko til dit møbel. 

Møbler med Trompetfødder 

Trompetfødder er betegnelsen for møbler med et trompetformet understel. Man kender oftest møblerne fra cafeborde eller lænestole, hvor ”benet” om man vil, breder sig ud og ender i en større platform a la en trompet, heraf navnet Trompetfødder. På netop denne type møbler er en filtpude ikke egnet, da disse vil stikke ud over kanten og dermed ødelægge det æstetiske look. 

Til trompetfødder anvendes i stedet såkaldte filtbånd. Filtbånd er tilpas smalle, samtidig med de er udformet til at følge rundingen på foden. Filtstrimlerne er ganske lette at montere, men det er vigtigt at du sørger for at underlaget er rengjort og affedtet, samt at eventuelle rester fra foregående filtstrimler er fjernet inden påsætningen af nye strimler. 

Otiumstole 

Otiumstole er en fællesbetegnelse for større stole, som oftest anvendes af ældre eller gangbesværet personer, der har brug for en stabil og behagelig stol. Stolen er ofte i sig selv ganske tung, men grundet brugerne, er stabilitet af stolen yderst vigtig. En sådan stol, har samtidig tendens til at kunne udrette stor skade på gulvet, hvis ikke stolebenene er godt beskyttet. Er stolen samtidig placeret på et glat gulv, så som f.eks. et trægulv eller linoleumsgulv, kan den let skride, hvilket på ingen måde er hensigtsmæssigt. Det er derfor vigtigt at ”beskyttelsen” både beskytter gulvet samtidig med den sikre en stabilitet og dermed bliver stående på samme sted. 

En beskyttelse der er særlig velegnet til at tage højde for alle aspekterne er en såkaldt ”Stopper”. En ”stopper” er fremstillet i kunstgummi med en fordybning i midten til skruen. ”Stopperen” placeres i centrum af stolebenet og monteres med skruemaskine eller skruetrækker. Vær ved monteringen særlig opmærksom på, at skruen sidder lige, således benet ikke flækker. ”Stopperne” leveres desuden i forskellige størrelser og farver. Du kan se vores udvalg her>> 

Filtsko til 7`er stole 

7`er stolen er en særdeles smuk og elegant stol, som er en af danskernes absolut favoritter. Stolens ben er af en sådan konstruktion, at beskyttelse er nødvendig, både for stolens holdbarhed, men i særdeleshed også for gulvet ikke bliver ridset. Du kan finde vores udvalg af velegnet filtsko til Arne Jacobsens 7`er stol her>>

OBS! Ved montering af nye filtsko på din 7`er stol, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at røret er helt fri for rester fra den gamle filtsko. En eventuel rest i stolebenet på din 7èr stol fjernes f.eks. med en selvskærende skrue eller lignende. Rens herefter hullet godt og lad det tørre, inden du monter de nye filtsko. 

Hvis der er ikke er ben forlængere på dine 7ér stole skal du bruge en 30010 filstsko, har du ben forlængere på skal du bruge en enten en k-filtsko til stålrør model 30310 eller en endeprop model 30310-N.

Husk at til 7ér stolen skal du vælge en 10 mm og ikke 9 mm, dette vælger du under varianterne.

Spørgsmål og svar til møbeltilbehør

Vi håber du her på siden fandt lige den filtpude eller andet du søgte. Men skulle du være i tvivl om noget, er du naturligvis altid meget velkommen til at kontakte os enten via mail info@poseshoppen.dk eller telefon 71 97 20 00

Acceptér